Materialen - PlasticParts.nl

professioneel maatwerk voor een scherpe prijs
Kunststof onderdelen op maat
Ga naar de inhoud

Materialen

Wij kunnen de onderstaande materialen verwerken. Standaard werken we met PETG.

  • PLA is het meest gebruikte en bekendste filament voor bijna alle 3D printers. Het grote voordeel van PLA is dat het geen hoge temperaturen nodig heeft om goed geprint te worden, dit maakt het printen gemakkelijk. Het materiaal is echter niet vochtbestendig en niet UV bestendig. PLA kan tot temparaturen van maximaal 50 graden worden gebruikt en is voor binnenhuis toepassingen zeer geschikt.
  • PETG De belangrijkste printvoordelen van PETG zijn dat het nagenoeg net zo sterk en duurzaam is als ABS, maar bijna net zo gemakkelijk te printen is als PLA. PTEG is vochtbestendig en redelijk UV bestendig en kan tot temparaturen van maximaal 85 graden worden gebruikt.
  • Z-PTEG Sterk en robuust materiaal met zeer hoge weerstand tegen chemicaliën en ongevoelig voor UV straling. Ideaal voor de productie van mechanische zwaar belaste onderdelen die chemicaliën moeten verwerken. Nadeel is dat het materiaal bijna twee keer duurder is als standaard PTEG. Z-PTEG kan tot temparaturen van 90 graden worden gebruikt.
  • ABS Dit materiaal was een van de eerste kunststoffen die met een industriële 3D-printer werd geprint. Nu vele jaren later is ABS nog steeds een zeer populair materiaal, dankzij de relatief lage kosten en goede mechanische eigenschappen. Echter is het wel alleen weggelegd voor de gevorderde 3D printer. Kan tot temparaturen tot 95 graden worden gebruikt
  • PETG carbon is PETG filament gevuld met kleine carbonsnippers. Deze snippers geven het materiaal extra sterkte en maakt het product daarnaast lichter. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar gewicht en sterkte belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld behuizing voor drones.
  • Wood combineert PLA met houtsnippers, dit zorgt ervoor dat het filament naast dat het een houtuitstraling heeft ook ruikt en voelt als echt hout. Het is daarmee geschikt voor producten als meubels en beelden. Kan tot temparaturen van maximaal 45 graden worden gebruikt
Burg. Van der Feltzlaan 27
8162 MA
+31622790040
Leonard de Groot
IBAN NL 76 KNAB 07202423 55
BTW ID NL001533809B56
K.v.K. 62290134
Epe
Terug naar de inhoud