Over ons - PlasticParts.nl

professioneel maatwerk voor een scherpe prijs
Kunststof onderdelen op maat
Ga naar de inhoud

Over ons

Welkom op de website  plasticparts.nl  van Leonard de Groot
Vanuit mijn achtergrond heb ik veel ervaring in het ontwikkelen van speciale hardware - en software oplossingen opgedaan in mijn andere bedrijf Eldege Softtronics en het geven van computer cursussen ( Cursussenepe.nl ).
Het oprichten van PlasticParts is ontstaan doordat bij het opknappen van een zeiljacht een aantal  apparaten in zeer slechte staat verkeerde. Zo waren o.a. de bevestigingssteunen van de stuurautomaat afgebroken, het schoepenrad van de windmeter eraf gewaaid, de mastdoorvoer vergaan, diverse bevestigingssteunen kapot, het teak aan vervanging toe  en de kapjes van de aansluitklemmen defect of verdwenen.
Apparatuur op schepen is robuust en gaat vaak lang mee. Echter zijn na een aantal jaren de oorspronkelijke onderdelen vaak niet meer beschikbaar omdat er weer een nieuw model op de markt is. Jammer, daar de apparaten zelf vaak nog prima functioneren en vervanging vrij prijzig is. Voor de stuurautomaat van het op te knappen zeiljacht was de oplossing van de importeur het apparaat te  vervangen door een nieuw type van bijna 1500 Euro! Dat zou toch goedkoper moeten kunnen. Het vervangen of ontwerpen van een onderdeel zou toch niet zo moeilijk moeten zijn. Ik heb naar een oplossing gezocht en me verdiept in het 3D printen. Ik had al ervaring met het werken met 3D ontwerpprogramma's en was in het bezit van één van de eerste 3D printers. Recent heb ik een nieuwe profesionele 3D printer aangeschaft. Deze heeft o.a. de mogelijkheid in hoge resolutie en met meerdere kleuren te kunnen printen. Voor een aantal zaken heb ik ArtisTeak ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd in kunstteak dekken, zwemplateau's, kuipbanken, luiken en kunstteak tafels. (ArtIsTeak.eu),

Tijdens het opknap project heb ik alle defecte onderdelen kunnen vervangen door zelf ontworpen kunststof onderdelen te produceren. Dit heeft mij veel geld bespaard en ik ben steeds meer onderdelen gaan fabriceren. Maatwerk kan ik tegen een  scherp tarief aanbieden. Voor de reparatie van de stuurinrichting was ik geen 1500 €, maar slechts 25 Euro kwijt. Zoekt u een oplossing voor een niet meer verkrijgbaar onderdeel, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Burg. Van der Feltzlaan 27
8162 MA
+31622790040
Leonard de Groot
IBAN NL 76 KNAB 07202423 55
BTW ID NL001533809B56
K.v.K. 62290134
Epe
Terug naar de inhoud